Vypékání bruslí

Jednoduchý návod na vypékání hokejových bruslí. Díky tomuto návodu dosáhnete maximálního komfortu, zároveň nedojde k poškození bruslí.
Publikováno: 27. 1. 2022 1:00

Na úvod je nutno napsat, že je třeba používat speciální vypékací pec určenou pro vypékání hokejových bruslí, případně horkovzdušnou troubu. V žádném případě nepoužívat trouby klasické či plynové - to by brusle nesnesly.

Teď už k vypékání:

 - Troubu vyhřejte na 90°

 - Než se trouba vyhřeje, vyndejte z obou bruslí stélky a povolte tkaničky tak, aby šly po nahřátí snadno nazout

 - Poté vložte brusle do trouby a zkontrolujte, že se nikde nedotýkají stěn a holder se nedotýká spodku grilu

 - Nahřívejte maximálně 3,5 minuty

 - Po této době brusle vytáhněte, vložte stélky a obujte brusle

 - Ihned po obutí zatlačte pořádně paty do bruslí a brusle utáhněte (POZOR! Při utahování tkaniček dbejte na to, abyste tkaničky netahali směrem nahoru, ale do stran, tak aby nebyl nápor na očka, která by tak mohla utrpět škody)

 - Když jsou brusle nazuté a utažené, postavte se do rovného postoje (nikoliv hokejového, není třeba ohýbat kolena). V této pozici vydržte 5 minut. Nikam nechoďte, pouze stůjte v této pozici.

 - Dalších 5 minut poté seďte a čekejte. Po 5 minutách můžete brusle sundat. Opět pozor při rozvazování! V ideálním případě vytáhněte vrchni 3 nebo 4 očka, aby šla brusle snadno vyzout a bota tak nebyla nijak namáhána, pořád bude totiž snadno formovatelná

 - Ná závěr nechte brusle pořádně vychladnout. Ideálně do dalšího dne.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.
ask expert
Zeptejte se experta na inline
Jsme online Po–Pá: 08:00 – 16:00
Václav Novák
Produktový specialista
Hradec Králové
Kontakt na pobočku
Chrudim
Kontakt na pobočku
Kontaktujte nás