Na úvod je nutno napsat, že je třeba používat speciální vypékací pec určenou pro vypékání hokejových bruslí, případně horkovzdušnou troubu. V žádném případě nepoužívat trouby klasické či plynové - to by brusle nesnesly.
Teď už k vypékání:
- Troubu vyhřejte na 90°
- Než se trouba vyhřeje, vyndejte z obou bruslí stélky a povolte tkaničky tak, aby šly po nahřátí snadno nazout
- Poté vložte brusle do trouby a zkontrolujte, že se nikde nedotýkají stěn a holder se nedotýká spodku grilu
- Nahřívejte maximálně 3,5 minuty
- Po této době brusle vytáhněte, vložte stélky a obujte brusle
- Ihned po obutí zatlačte pořádně paty do bruslí a brusle utáhněte (POZOR! Při utahování tkaniček dbejte na to, abyste tkaničky netahali směrem nahoru, ale do stran, tak aby nebyl nápor na očka, která by tak mohla utrpět škody)
- Když jsou brusle nazuté a utažené, postavte se do rovného postoje (nikoliv hokejového, není třeba ohýbat kolena). V této pozici vydržte 5 minut. Nikam nechoďte, pouze stůjte v této pozici.
- Dalších 5 minut poté seďte a čekejte. Po 5 minutách můžete brusle sundat. Opět pozor při rozvazování! V ideálním případě vytáhněte vrchni 3 nebo 4 očka, aby šla brusle snadno vyzout a bota tak nebyla nijak namáhána, pořád bude totiž snadno formovatelná
- Ná závěr nechte brusle pořádně vychladnout. Ideálně do dalšího dne.